Åse Solvej Hansen
Lektor emeritus
Chemometrics and Analytical Technology
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg C
ORCID: 0000-0003-0383-744X
Primære forskningsområder
- Bagekvalitet af rugsorter
- Hvedearter og -sorter inklusivt de oprindelige hvedearter.
- Fremstillingsmetodernes betydning for aromadannelse i brød, herunder indflydelse af forskellige surdeje.
- Den industrielle stabilitet af industrisurdeje, samt hvordan surdej kan hæmme dannelse af trådtræk i brød forårsaget af Bacillus spp.
- Bagekvaliteten af rug under indflydelse af sort og vejrforhold, samt variationen i indholdsstoffer.
- Ændring i indholdsstoffer under industriel fremtilling af brød. Dette omfatter ændring i kemiske indholdsstoffer som kostfibre, fenoliske syrer, samt nedbrydning af fytat og frigivelse af mineraler.
- Formalings-processers betydning for indhold af E-vitamin i hvedemel, samt ændring under lagring af melet.
Senest er forskning i bælgfrugter blevet inddraget i form af det EU-støttede forskningsprojekt om de afrikanske marama-bønner.
Forskningsarbejdet er baseret på adskillige eksternt financierede forskningsprojekter og det har resulteret i mere end 60 internationale videnskabelige artikler
Undervisnings- og vejledningsområder
- Kursusansvarlig og underviser på flere kurser i kornvidenskab på bachelor-, kandidat- og PhD-niveau.
- Kursusansvarlig og underviser på internationale kursuser i fødevarekultur.
- Vejleder for > 50 master studerende og 12 PhD studerende (main supervisor)
ID: 4241178