Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Bill Vestergaard
Bill Vestergaard

  Medlem af:

  • Lifepharm

  Aktuel forskning

  Tidlig viden om farmakokinetik og udskillelsesveje har afgørende betydning for udvælgelsen af potentielle lægemiddelkandidater, som skal bringes videre frem i lægemiddeludviklingen. Viden om metabolisme kan opnås ved brug af in vitro metoder, men disse mangler ofte aspekter af kompleksiteten fra hele kroppen. Brugen af dyremodeller der mangler et organ med stor indflydelse på udskillelsen af lægemidler, kan give vigtig information om udskillelsesvejen for en given lægemiddelkandidat, som ikke kan opnås på anden vis. Brugen af intakte dyr vil ofte resultere i meget komplekse farmakokinetikprofiler, hvor enkelte udskillelsesprocesser ikke kan identificeres.

  Mit primære interesse og forskningsområde er etablering og validering af kirurgiske rottemodeller, hvor et vigtig udskillelsesorgan er blevet fjernet eller blodforsyning stoppet. Farmakokinetikprofiler anvendes til evaluering af udskillelsen og den relative betydning for udskillelsen det pågældende organ måtte have.

  Undervisnings- og vejledningsområder

  Underviser på regneopgavedelen af kurset Sygdomslære og Farmakologi

  Underviser på de praktiske øvelser på kurserne Lab Animal Science cat B, Lab Animal Science cat C og biomedicin dif, modul 2b

  Interesseområder

  Forsøgsdyrsvidenskab, præklinisk farmakokinetik, mikrokirurgi i rotter og lægemiddelmetabolisme

  ID: 32366012