Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Kristoffer Albris
Kristoffer Albris

Adjunkt

Medlem af:

  • Copenhagen Center for Disaster Research

Google Scholar - Research Gate - LinkedIn

Jeg er adjunkt på SODAS og Institut for Antropologi hvor jeg forsker i dataetik, opmærksomhed, digital antropologi, digitale metoder, klimatilpasning og katastrofer.

Jeg er en del af ERC projektet DISTRACT - The Political Economy of Distraction in Digitized Denmark, hvor jeg er vice-PI og ansvarlig for et subprojekt. Sideløbende har jeg et mindre forskningsprojekt der undersøger Data Protection Officers efter GDPR i offentlige og private organisationer.

En anden del af min forskning kigger på hvordan katastrofer former samfund. Jeg har arbejdet i Centraleuropa (Tyskland), i Danmark og i det Sydlige Stillehav (Fiji). Jeg har været en del af det interdisciplinære projekt Changing Disasters og er medlem af Copenhagen Center for Disaster Research (COPE).

Fra 2017 til 2018 var jeg postdoc på ESPRESSO projektet (Enhancing synergies for disaster prevention in the European Union), som fokuserede på policies inden for katastrofeberedskab, social resiliens og klimatilpasning i EU.

Jeg er koordinator af DICAN netværket (Disaster and Crisis Anthropology Network), under EASA (European Association of Social Anthropology). Jeg er medlem af RealDanias vidensnetværk under kampagnen "Byerne og det Stigende Havvand", der støtter danske kommuners arbejde med stormfloder.

Jeg arbejder på nuværende tidspunkt på min første bog med titlen "Disaster and Dissent: An Anthropology  of Critique in the Age of Climate Extremes."

ID: 49764214