Professor emeritus.
Ingredient and Dairy Technology
Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C
Primære forskningsområder
Fotokemi, fotofysik, reaktionskinetik og termodynamik af overgangsmetallers forbindelser. Fødevarekemi /fysik med vægt på kinetik af oxidative ændringer og deres betydning for fødevarekvalitet og sundhed. Mineralers biotilgængelighed. Spektroskopiske teknikker for biomolekyler. Kalorimetri af faseovergange i fødevarer. Anvendelse af højtryk i fødevarefremstilling. Videnskaben bag madlavning: Molekylær Gastronomi. Mere end 550 artikler i fagfællebedømte internationale tidsskrifter eller monografier, h-faktor = 59. Hovedvejleder for mere end 41 ph.d.-studerende. Koordinator og leder af en lang række danske, europæiske og internationale forskningsprojekter indenfor fødevareområdet.
ResearcherID: M-6933-2014
ORCID:orcid.org/0000-0003-1734-5016
ID: 4230940