Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Regitze Helene Rohlfing Frederiksen
Regitze Helene Rohlfing Frederiksen

Ph.D. stipendiat, Ph.d. stipendiat

Regitze Helene Rohlfing er Ph.d studerende ved Institut for Statskundskab og iCourts på det Juridiske Fakultet. Hendes forskning er i feltet mellem statskundskab og jura med et fokus på, hvordan civil samfundet kan mobilisere imod og have indflydelse på den demokratiske udvikling i Central- og Østeuropa, og hvordan interaktion med EU - både den politiske og juridiske ramme - kan påvirke dette. Dermed er Regitzes forskningsfokus på forskellige relevante aspekter af demokratiteori, civil samfund og sociale bevægelser, Europæiske domstole og juridisk integration samt EU.


Regitze er medlem af ECPRs 'The European Union'-udvalget og 'Participation and Mobilisation'-udvalget. Regitze er ydermere medlem af Nyt Europas 'Demokratigruppe'.

PhD projekt: Projektet er både empirisk og teoretisk drevet, i det det undersøger og diskuterer, hvordan man kan definerer og konceptualiserer forholdet mellem civil samfund og democratisk udvikling baseret på, hvordan den dette foregår i Ungarn og Polen.

 

Vejleder: professor Marlene Wind

 

Tidligere forskning
Regitze har tidligere, som del af hendes kandidat, forsket i forholdet mellem civil samfund og EU i den demokratiseringen af Nordafrika i forlængelse af det arabiske forår. Regitze har i den forbindelse været på feltstudie i Marokko og Tunesien. 

Undervisnings- og vejledningsområder


Regitze er i efteråret 2020 del af undervisningsteamet for BA-faget 'European Politics'. 

Regitze har tidligere undervist på institutets 'Jean Monnet' EU-kursus fra foråret 2016 til foråret 2020 med fokus på hhv. EU som udenrigspolitisk aktør i foråret og på EU's centrale strukturer og processer i efteråret.

Regitze underviser og vejleder gerne i EU, demokratiteori, sociale bevægelser, europæiske domstole, juridisk integration, EU's udenrigspolitik, Central- og Østeuropea, Nord Afrika, det Arabiske forår og andre demokratiseringsbevægelser samt international politik, diplomati og konfliktstudier. 

 

Interesseområder

  • Empiriske undersøgelser af den demokratiske udvikling (i Central- og Østeuropa)
  • Teoretisk konceptualisering af 'democratic backsliding' 
  • Civil samfund og sociale bevægelser
  • EU
  • Demokretiteori og demokratisering
  • Europæiske domstole og juridisk integration i EU
  • Civil samfundets 'legal mobilization' og 'judicialization from below'
  • EUs udenrigspolitik, herunder nabokabspolitikken 
  • International politik, diplomati og konfliktstudier
  • Særlige geografiske interesseområder: Central- og Østeuropa, Nordafrika og EU's østlige og sydlige naboskaber

ID: 151617898