Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Sebastian Felix Schwemer

Sebastian Felix Schwemer

Erhvervs postdoc, Ekstern lektor

** Januar-marts 2018: Forksningsophold på Senter for rettsinformatikk (SERI), Universitetet i Oslo **

Sebastian er ph.d. i jura fra Københavsn Universitet, uddannet jurist i Tyskland med speciale indenfor immateriel-, konkurrence- og medieret fra Ludwig-Maximilians Universitet og har en kandidatgrad i jura, økonomi og ledelse fra Københavns Universitet og Handelshøjskolen i København. Han har bl.a. arbejdet for førende advokatfirmaer, forskningsinstitutioner og teknologi-startups med fokus på det digitale økosystem.

I 2015, Sebastian har været Fellow på Humboldt Institute for Internet and Society (HIIG), Berlin. Siden 2017 er Sebastian ansvarlig for et erhvervsforksningsprojekt i samarbejde med Dansk Internet Forum (DIFO). 

Du kan følge Sebastian på twitter @schwemer.

Primære forskningsområder

Sebastian er primært interesseret i policy-relaterede spørgsmål omkring nye teknologier og med særlig fokus på Internettet, herunder Internet regulering og  licensering af digitale rettigheder. Herudover er han fascineret af den innovative tilgang til jura gennem automatisering, decentralisering og kunstig intelligens.

Undervisnings- og vejledningsområder

2014 (Spring term)EU Intellectual Property Law and Policy in a Global Context
2014 (Fall term)Law, Science & Technology in the Digital Society (GitHubSlideshare)
2017 (Fall term)Informationsret (Information law)

Sebastian is frequently speaking on related issues and delivering guest lectures, e.g. at the Euroean Institute of Technology (Climate-KIT) or at KU's Department of media, cognition and communication. He has also contributed to several blogs such as The 1709 Blog, IPTrollet, or HIIG.

Sebastian is supervising students within his research fields.

ID: 49761707