Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Søren Præstholm
Søren Præstholm

specialkonsulent

Kulturgeograf og Ph.d. fra Københavns Universitet. Har erfaringer fra både universitet, sektorforskning og den private sektor inden for fagområderne natur, landskab og friluftsliv.

Nuværende forsknings- og udviklingsprojekter:

-Centerleder for Center for Børn og Natur - et partnerskab mellem KU, SDU, AAU, VIA og Friluftsrådet støttet af Nordea-fonden. Se mere på www.boernognatur.dk.

-Rekreative effekter af multifunktionelle jordfordelingsprojekter finansieret af Collective Impact - det åbne land som dobbeltressource. Se mere: http://collectiveimpact.dk/det-aabne-land/jordfordeling

-Naturbaseret integration - naturfrivilliges aktiviteter for og sammen med flygtninge. I samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og del af nordisk netværk om nature based integration (ORIGIN). Se mere: www.naturvenner.dk

-Læring i naturen. Samarbejdsprojekt om friluftsfaciliteter til udelægning og pædagogik. Sker i samarbejde med Hillerød Kommune og med finansiering fra TrygFonden.

-Dialogbaseret planlægning og lokale landskabsstrategier. Se mere: www.fremtidenslandskaber.dk

-Bynære landbrugslandskaber i hovedstadsregionen.

-En national videnportal for Friluftsliv. Se mere: www.videnomfriluftsliv.dk

Underviser bl.a. på Master i Landskab og Planlægning (friluftsgrenen), på Friluftsvejlederuddannelsen og på kandidatfaget Outdoor Recreation - Planning and Management. Indgår herudover i en række forskellige fag og som vejleder på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning. Medvirker i udvikling af en nordisk kandidatuddannelse i friluftsliv (NOFRI), finansieret af Nordisk Ministerråd.

Er desuden aktiv i forskellige sammenhænge af faglig relevans, herunder Foreningen Landskabsværkstedet, Dansk Landskabsøkologisk Forening og Gerlev Idrætshøjskole (formand for bestyrelsen). Er desuden ambassadør for Naturmødet.

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Nature-based integration of immigrants in Europe - a review

  Gentin, Sandra, Pitkänen, K., Chondromatidou, A. M., Præstholm, Søren, Dolling, A. & Palsdottir, A. M., 2019, I : Urban Forestry & Urban Greening. 43, 8 s., 126379.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Betydningen af dagtilbudsarbejde med børn i naturen: - En forskningsoversigt med fokus på nordisk litteratur undersøgt med sigte på danske forhold

  Ejbye-Ernst, N., Moss, B., Stokholm, D., Lassen, B., Præstholm, Søren & Frøkjær, T., 2019, Nødebo: Center for Børn og Natur & VIA University College. 60 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

 3. Udgivet

  Resultater af multifunktionel jordfordeling i tre pilotprojekter: - dokumentation af effekter for landdistrikter, driftsøkonomi, natur, miljø og rekreation

  Ejrnæs, R., Johansen, P. H., Kronvang, B., Olsen, Jakob Vesterlund, Præstholm, Søren & Schou, Jesper Sølver, 2019, 1 udg. Odense: Syddansk Universitet. 193 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

ID: 32100325