Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Sofie Lindgren Christiansen

Sofie Lindgren Christiansen

Postdoc

Primære forskningsområder

Undersøgelse af pludselig uventet død:

Undersøger om pludselige uventede dødsfald hos unge i Danmark kan være forårsaget af en underlæggende hjertesygdom. Ved 2. generationssekventering af den afdødes DNA kan vi analysere gener, som man ved eller har mistanke om forårsager hjertesygdom og pludselig død.

Formålet med projektet er at bruge den genetiske undersøgelse som et led i den retsmedicinske undersøgelse og derved øge raten af diagnosticering af pludselige uventede dødsfald hos unge i Danmark.

Bestemmelse af faderskab under graviditeten:

Under graviditeten vil DNA fra fosteret passere fra livmoderen ud i moderens blod. I projektet undersøges det, om det er muligt at bestemme fosterets DNA-profil ved en blodprøve fra moderen tidligt i graviditeten og derved finde ud af hvem der er faderen til barnet, før det bliver født. Dette bliver udført ved at isolere plasma fra den gravide og bruge 2. generationssekventering til at undersøge faderens andel af fosterets DNA som befinder sig i moderens plasma.

Formålet med dette er at bestemme faderskabet tidligt i straffesager.

Aktuel forskning

  • Undersøgelse af hjertegener i pludselig uventet død hos unge under 50 år, hvor dødsårsagen enten er uforklaret eller hvor der bliver fundet en hjertesygdom efter obduktion
  • Undersøgelse af plasma fra gravide kvinder med henblik på at bestemme faderskab under graviditeten

ID: 43657772