Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Steffen Knak-Nielsen
Steffen Knak-Nielsen

Lektor

Primære forskningsområder

Arbejder med en artikel om den udvikling, bogen som vidensmedie har foretaget i nyere tid (fra 1884 til nu). Omfanget er på cirka 30 sider, arbejdstitlen er: Bogen, grafisk kommunikation og det dynamiske dokument, og den har i en foreløbig udgave været brugt til undervisningen på kandidatundervisningen i foråret 2007.

Arbejder ligeledes med en artikel: Det kommunikative potentiale i grafisk design, som skal bruges til undervisningen på 5. semester i efteråret 2009. Artiklens omfang er på cirka 40 sider, og den beskæftiger sig med visuel kommunikation, specielt i et forsøg på at indkredse fænomenet persuasiv design fra en praktisk formidlingsvinkel.

Undervisnings- og vejledningsområder

Inden for fagområdets brede rammer for sammenlignende medieteknologi beskæftiger jeg mig med elektroniske medier. Og det er især visuel kommunikation og visualisering, der har min interesse.
 
Specielt er jeg interesseret i at undersøge det formidlingsmæssige potentiale i elektroniske multimodale medier, for derved bedre at kunne vurdere kommunikationskvalitet i de såkaldt nye medier.

Desuden har jeg Jeg siden efteråret 2008 arbejdet med udvikling af det forholdsvis nye 1.semesterfag Vidensmedier; og i forlængelse heraf har forholdet mellem medier og literacy min særlige interesse.

ID: 44928919