Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Stine Simonsen Puri
Stine Simonsen Puri

Lektor

Primære forskningsområder

I min forskning forkuserer jeg på gambling - både som en form for leg og økonomisk praksis. Mit nuværende forskningsprojekt "Gambling on Rains and Grains around a Desert-town of India" handler om hvordan vejrusikkerhed er centralt for indkomst i et semi-ørken område i Indien. Dette inkluderer studiet af regn gambling, ikke-kunstvandet landbrug, samt spekulativ handel med kornafgrøder. Dette forskningsprojekt er en del af et større forskningsprojekt, "Escalations" hvor vi undersøger praksisser, forestillinger og infrastruktur omkring accelererende processer, hvor jeg ser på accelererende priser i forbindelse med tørketilstande og spekulation.  

Derudover er jeg ved at færdiggøre en bog baseret på feltarbejde på Delhi gallopbane. Udover gambling, fokuserer bogen på forskellige temaer såsom Hindu mytologi, hestesportens og gambling lovgivingens historie I Indien, perspektiver på usikkerhed og metoder for forudsigelse, socialite balndt gamblere, teknologier for legal og illegal økonomi mm. Bogen peger på at vi i vores tilgang til spil, forstået bredt som alt fra brætspil og computer spil til økonomiske og samfundsmæssige spil, ikke alene skal fokusere på hvordan spil designes og spilles, men på hvordan spil kan spilles med. Dette er et niveau af spillet som går udover reglerne og som afføder spekulationer på det skjulte og egoistiske dagsordener.

Samtidigt holder jeg en interesse for bevægelse, dans og kropslig viden I live. Her baserer jeg min viden på feltarbejde blandt dansere i Delhi og undersøgelser af dansens historie i Indien. Som del af denne forskning går jeg til dansen som en metode for at opnår kropslig funderet vide om tematikker som køn og religion. Derudover angriber jeg dans som indgang til forståelsen af kropsligt forankrede kulturmøder og samfundsmæssige forandingsprocesser. 

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg fordeler min undervising mellem antropologisk funderede kurser udbudt på Komparative Kulturstudier og Tværkulturelle Studier og kurser som omhandler Sydasien. Jeg har undervist kurser med fokus på antropologiske tilgange til henholdsvis økonomi og følelser. Derudover har jeg undervist i Sydasiens historie, Sydasiens kulturer og videnskabsteori for Sydasiensstudier.

I min undervising lægger jeg vægt på studenterinddragelse, da jeg mener man lærer bedst ved selv at arbejde med undervisingsstoffet, f.eks. gennem skriveøvelser, dialog, diskussion af cases, som jeg gennemfører både på on- og offline platforme hvilket giver mulighed for forskellige former for løbende feedback.

 

Interesseområder

Indien og antropologi; Gambling, spekulation, leg og økonomi; Klima og landbrug; Hindusime, spiritualitet, bevægelse og dans.

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Escalations: Theorizing Sudden Accelerating Change

  Højer, Lars, Kublitz, A., Puri, Stine Simonsen & Bandak, Andreas, 2018, I : Anthropological Theory. 18, 1, s. 36-58 22 s., 2.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Speculation: Futures and Capitalism in India

  Bear, L., Birla, R. & Puri, Stine Simonsen, 2015, I : Comparative Studies of South Asia, Africa and the Middle East. 35, 3, s. 387-391 5 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Relationships of chance: Friendships in a gambling setting of urban India

  Puri, Stine Simonsen, 2016, I : South Asia: Journal of South Asian Studies. 39, 1, s. 109-125 18 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 4. Udgivet

  Billeder på integration: Kulturmøder, samfundsforandringer og projektmetoder

  Petersen, A. M. & Puri, Stine Simonsen, 2014, Aarhus: Systime. (Systime iBog).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Udvalgte aktiviteter

 1. Betting on the Monsoon in Rajasthans Desert

  Puri, Stine Simonsen (Andet)
  21 apr. 2017

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

ID: 5764377