Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside
Svava Riesto

Svava Riesto

Lektor

Min forskning undersøger byer og landskaber med særlig fokus på bevaring, udvikling og omdannelse. Jeg har særlig arbejdet med industriområder og almene boligområder i et nutidigt og historisk perspektiv. Mit arbejde bygger broer mellem forskning og praksis indenfor kulturarv, kulturhistorie, bynatur, landskabsarkitektur og planlægning med ønske om at bidrage til udvklingen af bæredygtige og meningsfulde omgivelser.

 

Udannet kunsthistoriker ved det Arktitske Universitet Tromsø, Norge, Freie Universität Berlin og Universitetet i København, hvorfra jeg også har en Phd i landskabsarkitektur. Jeg har arbejdet i over 10 år i kulturformidling, på tegnestuer og i borgerinddragelsesprocesser og har en stærk tro på udvekslingen mellem praksis, forskning og uddannelse.

 

Nyheder

Leder af en session Revisiting public landscapes of post-war cities at the Association of Critical Heritage Studies' (ACHS) conference in Hangzhou, September 2018, sammen med Catharina Nolin. 

 

Leder Practicing Welfare Landscapes., som er et underprojekt i "Reconfiguring Welfare Landscapes" (2017-2020), støttet af det Frie Forskningsråd for Kunst og Kommunikation. 

https://ign.ku.dk/english/welland/

 

Publikationer

Forfatter af en lang række artikler og bøger, herunder Biography of an Industrial Landscape. Carlsberg's Urban Spaces Retold (Amsterdam University Press 2018) og Forankring i Forandring. Christiania og bevaring som ressource i byudvikling (ed. with A. Tietjen, P. Skov, Arkitektskolens Forlag 2007).

Redaktør på en række danske og internationale tidsskrifter, herunder As Found (Nordic Journal of Architecture 2011, med E. Braae) og Arkitektur og Kvantitet (Periskop, med M. Søberg og M. Bogish, 2016). Udstillinger om byudvikling og arkitektur, herunder Wunderstadt - SLA (Galerie Aedes Berlin).

 

Phd vejledning

Ann-Charlott Eriksen: A critical enquiry into green facades as practice and concept. Hovedvejleder siden 2017. 

Lærke Keil: A biographical exploration of post-war housing. Hovedvejleder siden 2017.

 

Underviser

Kursusansvarlig for kandidatkurset Theories and Methods of Landscape Architecture, http://kurser.ku.dk/course/LNAK10054U.

Vejledning af opgaver på Bachelor- og Kandidatniveau

Gæsteunderviser i en række forskellige sammenhænge. Har bl.a. undervist ved Sheffield University's School of Architecture, the Technical University Delft's Faculty of Architecture and Arkitekthøyskolen i Oslo.

 

ID: 4227730