Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

31 strategiske forskningstemaer: bud på fremtidige forskningssatsninger. Rapport udarbejdet af FORSK2015-ekspertarbejdsgruppe 20. december 2007.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Bedre grundlag for at prioritere den strategiske forskningInitiativet FORSK2015 Strategiske satsninger skal bidrage til at skabe bedre grundlag for at identificere og prioritere indsatsområderne for den strategiske forskning.
FORSK2015 er et af de initiativer, VK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre afsatte midler til på finansloven 2007 i forbindelse med udmøntningen af globaliseringspuljens midler til forskning og udvikling. Hvert fjerde år skal arbejdet munde ud i et katalog over vigtige temaer for den fremtidige strategiske forskning. Iniativet skal første gang resultere i et forslagskatalog i sommeren 2008 med henblik på, at det henover efteråret 2008 kan indgå i forhandlingerne om finansloven 2009. Fra 2009 vil der være voksende reserver til fordeling til forskning og udvikling, og et bredt flertal i Folketinget har lagt op til, at fordelingen af midlerne blandt andet skal ske med udgangspunkt i det prioriteringsgrundlag, som FORSK2015-initiativet leverer.
Forsknings- og Innovationsstyrelsen gennemførte i perioden marts oktober 2007 en bred kortlægning af de strategiske forskningsbehov, som samfunds- og erhvervsudviklingen skaber. Kortlægningen resulterede i flere hundrede forslag til strategiske forskningstemaer.
Fra begyndelsen af november 2007 har en uafhængig ekspertarbejdsgruppe, udpeget af Det Strategiske Forskningsråd, analyseret det indkomne materiale med henblik på at identificere omkring 30 strategiske forskningstemaer, som vil være særligt løfterige for en dansk forskningssatsning.
Ekspertarbejdsgruppen har identificeret 31 forslag til forskningstemaer, som henover vinteren og foråret 2008 vil undergå yderligere en dialog- og kvalificeringsproces, som skal munde ud i et endeligt katalog med forslag til strategiske forskningstemaer til brug for forhandlingerne om finanslov for 2009.

OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKbh
ForlagForsknings- og Innovationsstyrelsen
Antal sider72
StatusUdgivet - 2007

ID: 22237428