Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Standard

Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv. / Kinzel, Moritz.

Hjem/Home : Tværkultur Nr.8 Årbog for ToRS 2017. Bind 8 2018. s. 133-142 (Tværkultur, Bind 8).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Harvard

Kinzel, M 2018, Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv. i Hjem/Home : Tværkultur Nr.8 Årbog for ToRS 2017. bind 8, Tværkultur, bind 8, s. 133-142.

APA

Kinzel, M. (2018). Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv. I Hjem/Home : Tværkultur Nr.8 Årbog for ToRS 2017 (Bind 8, s. 133-142). Tværkultur Bind 8

Vancouver

Kinzel M. Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv. I Hjem/Home : Tværkultur Nr.8 Årbog for ToRS 2017. Bind 8. 2018. s. 133-142. (Tværkultur, Bind 8).

Author

Kinzel, Moritz. / Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv. Hjem/Home : Tværkultur Nr.8 Årbog for ToRS 2017. Bind 8 2018. s. 133-142 (Tværkultur, Bind 8).

Bibtex

@inbook{91750665237741a68e684cb8e955e717,
title = "Begyndelsen p{\aa} hus og hjem – et bygningsark{\ae}ologisk perspektiv",
abstract = "Lang tid f{\o}r mennesket begyndte at konstruere bygninger, samledes de omkring b{\aa}l p{\aa} lejrpladser. Det er sv{\ae}rt at sige, om de allerede dengang kaldte disse steder for hjem. Da mere fastboende livsformer dukkede op, begyndte ideen om at {\textquoteleft}h{\o}re hjemme et sted{\textquoteright} at tage form. Med mere permanente bebyggelser skabte mennesker steder, som de kunne vende tilbage til og knytte sig til. Med arkitekturens opst{\aa}en kan vi ogs{\aa} observere nye former for social adf{\ae}rd og aktiviteter, der tydeligt bidrog til at skabe og vedligeholde gruppeidentitet gennem ritualer, fester og f{\ae}lles erindring, samt det at definere et sted og et hus som forf{\ae}drenes hjem. ",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Near Eastern Archaeology, Near Eastern Neolithic Architecture, PPNA, PPNB, Archaelogy, Architecture, House, Home, Building Archaeology, Shkarat Msaied, G{\"o}bekli Tepe",
author = "Moritz Kinzel",
year = "2018",
month = jun,
day = "21",
language = "Dansk",
volume = "8",
series = "Tv{\ae}rkultur",
publisher = "{\AA}rbog for ToRS",
pages = "133--142",
booktitle = "Hjem/Home",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Begyndelsen på hus og hjem – et bygningsarkæologisk perspektiv

AU - Kinzel, Moritz

PY - 2018/6/21

Y1 - 2018/6/21

N2 - Lang tid før mennesket begyndte at konstruere bygninger, samledes de omkring bål på lejrpladser. Det er svært at sige, om de allerede dengang kaldte disse steder for hjem. Da mere fastboende livsformer dukkede op, begyndte ideen om at ‘høre hjemme et sted’ at tage form. Med mere permanente bebyggelser skabte mennesker steder, som de kunne vende tilbage til og knytte sig til. Med arkitekturens opståen kan vi også observere nye former for social adfærd og aktiviteter, der tydeligt bidrog til at skabe og vedligeholde gruppeidentitet gennem ritualer, fester og fælles erindring, samt det at definere et sted og et hus som forfædrenes hjem.

AB - Lang tid før mennesket begyndte at konstruere bygninger, samledes de omkring bål på lejrpladser. Det er svært at sige, om de allerede dengang kaldte disse steder for hjem. Da mere fastboende livsformer dukkede op, begyndte ideen om at ‘høre hjemme et sted’ at tage form. Med mere permanente bebyggelser skabte mennesker steder, som de kunne vende tilbage til og knytte sig til. Med arkitekturens opståen kan vi også observere nye former for social adfærd og aktiviteter, der tydeligt bidrog til at skabe og vedligeholde gruppeidentitet gennem ritualer, fester og fælles erindring, samt det at definere et sted og et hus som forfædrenes hjem.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Near Eastern Archaeology

KW - Near Eastern Neolithic Architecture

KW - PPNA

KW - PPNB

KW - Archaelogy

KW - Architecture

KW - House

KW - Home

KW - Building Archaeology

KW - Shkarat Msaied

KW - Göbekli Tepe

M3 - Bidrag til bog/antologi

VL - 8

T3 - Tværkultur

SP - 133

EP - 142

BT - Hjem/Home

ER -

ID: 188673009