Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Standard

Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd. / Sandøe, Peter; Christensen, Tove; Forkman, Björn; Lassen, Jesper.

Dyrevelfærd i Danmark 2010: Videncenter for Dyrevelfærd. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, 2011. s. 14-25.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Harvard

Sandøe, P, Christensen, T, Forkman, B & Lassen, J 2011, Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd. i Dyrevelfærd i Danmark 2010: Videncenter for Dyrevelfærd. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, s. 14-25.

APA

Sandøe, P., Christensen, T., Forkman, B., & Lassen, J. (2011). Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd. I Dyrevelfærd i Danmark 2010: Videncenter for Dyrevelfærd (s. 14-25). Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Vancouver

Sandøe P, Christensen T, Forkman B, Lassen J. Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd. I Dyrevelfærd i Danmark 2010: Videncenter for Dyrevelfærd. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 2011. s. 14-25

Author

Sandøe, Peter ; Christensen, Tove ; Forkman, Björn ; Lassen, Jesper. / Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd. Dyrevelfærd i Danmark 2010: Videncenter for Dyrevelfærd. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, 2011. s. 14-25

Bibtex

@inbook{46d197a5dbc14397a1539defb2b986fb,
title = "Definitioner af og holdninger til dyrevelf{\ae}rd",
abstract = "En stillingtagen til, hvad der er god dyrevelf{\ae}rd for landbrugets produktionsdyr, bygger ideelt set ikke kun p{\aa} biologisk indsigt, der indg{\aa}r ogs{\aa} etiske holdninger. Samtidig er der grund til at tro, at forskellige grupper ikke vil v{\ae}re enige, n{\aa}r det kommer til en diskussion af disse holdninger. I denne artikel vil vi fokusere p{\aa} forskellige opfattelser af dyrevelf{\ae}rd, og hvorledes disse bunder i holdninger hos eksperter og hos befolkningen. Vi vil indlede med en diskussion af, hvad der skal forst{\aa}s ved et godt dyreliv. Dern{\ae}st vil vi g{\o}re rede for, hvordan man fors{\o}ger at indfange begrebet dyrevelf{\ae}rd i form af en r{\ae}kke kriterier, som kan danne grundlag for videnskabelige m{\aa}linger. Endelig vil vi pr{\ae}sentere viden om befolkningens syn p{\aa} begrebet dyrevelf{\ae}rd og om, i hvilket omfang og p{\aa} hvilken m{\aa}de folk i deres egenskab af forbrugere er villige til at betale for god dyrevelf{\ae}rd.",
author = "Peter Sand{\o}e and Tove Christensen and Bj{\"o}rn Forkman and Jesper Lassen",
year = "2011",
language = "Dansk",
pages = "14--25",
booktitle = "Dyrevelf{\ae}rd i Danmark 2010",
publisher = "Ministeriet for F{\o}devarer, Landbrug og Fiskeri",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Definitioner af og holdninger til dyrevelfærd

AU - Sandøe, Peter

AU - Christensen, Tove

AU - Forkman, Björn

AU - Lassen, Jesper

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - En stillingtagen til, hvad der er god dyrevelfærd for landbrugets produktionsdyr, bygger ideelt set ikke kun på biologisk indsigt, der indgår også etiske holdninger. Samtidig er der grund til at tro, at forskellige grupper ikke vil være enige, når det kommer til en diskussion af disse holdninger. I denne artikel vil vi fokusere på forskellige opfattelser af dyrevelfærd, og hvorledes disse bunder i holdninger hos eksperter og hos befolkningen. Vi vil indlede med en diskussion af, hvad der skal forstås ved et godt dyreliv. Dernæst vil vi gøre rede for, hvordan man forsøger at indfange begrebet dyrevelfærd i form af en række kriterier, som kan danne grundlag for videnskabelige målinger. Endelig vil vi præsentere viden om befolkningens syn på begrebet dyrevelfærd og om, i hvilket omfang og på hvilken måde folk i deres egenskab af forbrugere er villige til at betale for god dyrevelfærd.

AB - En stillingtagen til, hvad der er god dyrevelfærd for landbrugets produktionsdyr, bygger ideelt set ikke kun på biologisk indsigt, der indgår også etiske holdninger. Samtidig er der grund til at tro, at forskellige grupper ikke vil være enige, når det kommer til en diskussion af disse holdninger. I denne artikel vil vi fokusere på forskellige opfattelser af dyrevelfærd, og hvorledes disse bunder i holdninger hos eksperter og hos befolkningen. Vi vil indlede med en diskussion af, hvad der skal forstås ved et godt dyreliv. Dernæst vil vi gøre rede for, hvordan man forsøger at indfange begrebet dyrevelfærd i form af en række kriterier, som kan danne grundlag for videnskabelige målinger. Endelig vil vi præsentere viden om befolkningens syn på begrebet dyrevelfærd og om, i hvilket omfang og på hvilken måde folk i deres egenskab af forbrugere er villige til at betale for god dyrevelfærd.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SP - 14

EP - 25

BT - Dyrevelfærd i Danmark 2010

PB - Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

ER -

ID: 37806874