Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Standard

Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive. / Roslyng-Jensen, Palle.

Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europäer. red. / Anna Kaminsky; Dietmar Müller; Stefan Troebst. Göttingen : Wallstein Verlag, 2011. s. 435-455 (Moderne Europäische Geschichte, Bind Band 1).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Roslyng-Jensen, P 2011, Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive. i A Kaminsky, D Müller & S Troebst (red), Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europäer. Wallstein Verlag, Göttingen, Moderne Europäische Geschichte, bind Band 1, s. 435-455.

APA

Roslyng-Jensen, P. (2011). Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive. I A. Kaminsky, D. Müller, & S. Troebst (red.), Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europäer (s. 435-455). Göttingen: Wallstein Verlag. Moderne Europäische Geschichte, Bind. Band 1

Vancouver

Roslyng-Jensen P. Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive. I Kaminsky A, Müller D, Troebst S, red., Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europäer. Göttingen: Wallstein Verlag. 2011. s. 435-455. (Moderne Europäische Geschichte, Bind Band 1).

Author

Roslyng-Jensen, Palle. / Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive. Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europäer. red. / Anna Kaminsky ; Dietmar Müller ; Stefan Troebst. Göttingen : Wallstein Verlag, 2011. s. 435-455 (Moderne Europäische Geschichte, Bind Band 1).

Bibtex

@inbook{c68a3bfa872e4690bf457838e57f1b31,
title = "Der Hitler-Stalin-Pakt aus d{\"a}nischer Perspektive",
abstract = "Hitler-Stalinpagten august 1939 set i dansk erindringspolitisk og historiografisk perspektiv. De umiddelbare reaktioner fra danske politikere og embedsm{\ae}nd antager, at pagten vil lede til et tysk angreb p{\aa} Polen, men de mener fejlagtigt at pagten vil fjerne konfliktfocus fra Danmark og Skandinavien. Senere erindringspolitik indg{\aa}r i den politiske kamp om synet p{\aa} Sovjetunionen og og p{\aa} DKP. Den hemmelige till{\ae}gsprotolkol omtales i Danmark f{\o}rst efter krigen p{\aa} basis af de amerikansk udgivne tyske dokumrenter om protokollen. Sovjetunionen og DKP ben{\ae}gter eksistensen af en s{\aa}dan protokol, men dens eksistens accepteres i den {\o}vrige litteratur.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Historie europ{\ae}isk politik",
author = "Palle Roslyng-Jensen",
note = "europ{\ae}isk historie 2. verdenskrigs historie erindringspolitik historiografi Hitler-Stalinpagten 1939",
year = "2011",
language = "Tysk",
isbn = "978-3-8355-09371-1",
series = "Moderne Europ{\"a}ische Geschichte",
pages = "435--455",
editor = "Anna Kaminsky and Dietmar M{\"u}ller and Stefan Troebst",
booktitle = "Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europ{\"a}er",
publisher = "Wallstein Verlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Der Hitler-Stalin-Pakt aus dänischer Perspektive

AU - Roslyng-Jensen, Palle

N1 - europæisk historie 2. verdenskrigs historie erindringspolitik historiografi Hitler-Stalinpagten 1939

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Hitler-Stalinpagten august 1939 set i dansk erindringspolitisk og historiografisk perspektiv. De umiddelbare reaktioner fra danske politikere og embedsmænd antager, at pagten vil lede til et tysk angreb på Polen, men de mener fejlagtigt at pagten vil fjerne konfliktfocus fra Danmark og Skandinavien. Senere erindringspolitik indgår i den politiske kamp om synet på Sovjetunionen og og på DKP. Den hemmelige tillægsprotolkol omtales i Danmark først efter krigen på basis af de amerikansk udgivne tyske dokumrenter om protokollen. Sovjetunionen og DKP benægter eksistensen af en sådan protokol, men dens eksistens accepteres i den øvrige litteratur.

AB - Hitler-Stalinpagten august 1939 set i dansk erindringspolitisk og historiografisk perspektiv. De umiddelbare reaktioner fra danske politikere og embedsmænd antager, at pagten vil lede til et tysk angreb på Polen, men de mener fejlagtigt at pagten vil fjerne konfliktfocus fra Danmark og Skandinavien. Senere erindringspolitik indgår i den politiske kamp om synet på Sovjetunionen og og på DKP. Den hemmelige tillægsprotolkol omtales i Danmark først efter krigen på basis af de amerikansk udgivne tyske dokumrenter om protokollen. Sovjetunionen og DKP benægter eksistensen af en sådan protokol, men dens eksistens accepteres i den øvrige litteratur.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Historie europæisk politik

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-3-8355-09371-1

T3 - Moderne Europäische Geschichte

SP - 435

EP - 455

BT - Der Hitler-Stalin-Pakt 1939 in den Erinnerungskulturen der Europäer

A2 - Kaminsky, Anna

A2 - Müller, Dietmar

A2 - Troebst, Stefan

PB - Wallstein Verlag

CY - Göttingen

ER -

ID: 35267155