Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Et spørgsmål om ære? Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Et spørgsmål om ære? Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold. / Liebmann, Louise Lund.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2014. 307 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Liebmann, LL 2014, Et spørgsmål om ære? Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Liebmann, L. L. (2014). Et spørgsmål om ære? Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Liebmann LL. Et spørgsmål om ære? Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2014. 307 s.

Author

Liebmann, Louise Lund. / Et spørgsmål om ære? Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2014. 307 s.

Bibtex

@phdthesis{832fe15043604bafb3410c88bf1c749d,
title = "Et sp{\o}rgsm{\aa}l om {\ae}re?: Intertekstuelle l{\ae}sninger af fort{\ae}llinger om {\ae}resrelateret vold",
abstract = "Ph.d.-afhandlingen udg{\o}r en unders{\o}gelse af kategoriseringen af {\ae}resrelateret vold ved at studere de hertil relaterede fort{\ae}llinger, som forskellige individer og instanser i det danske samfund (med)skaber i relation til tematikkerne kultur, k{\o}n og vold. I mods{\ae}tning til konventionelle forklaringer af {\ae}resrelateret vold, der udelukkende tager afs{\ae}t i etniske minoritetskvinders familiers kultur, foresl{\aa}r afhandlingen at medt{\ae}nke tiden og rummet, hvori voldsberetningen udsiges. For at muligg{\o}re en s{\aa}dan alternativ kontekstualisering er afhandlingsmaterialet indoptaget, struktureret og analyseret p{\aa} baggrund af to narrative {\textquoteright}niveauer{\textquoteright}. Ved at muligg{\o}re en alternativ kontekstualisering af vold har afhandlingen bidraget til at gent{\ae}nke konventionelle og standardiserede forklaringsrammer for netop denne kategorisering af vold og leveret en kulturanalytisk skildring af det danske majoritetssamfund og af narrative processer heri.Endvidere har afhandlingen, som det f{\o}rste dybdeg{\aa}ende danske studie, leveret en kritisk unders{\o}gelse af etableringen af fort{\ae}llinger om {\ae}resrelateret vold i Danmark.",
author = "Liebmann, {Louise Lund}",
year = "2014",
month = dec,
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Et spørgsmål om ære?

T2 - Intertekstuelle læsninger af fortællinger om æresrelateret vold

AU - Liebmann, Louise Lund

PY - 2014/12

Y1 - 2014/12

N2 - Ph.d.-afhandlingen udgør en undersøgelse af kategoriseringen af æresrelateret vold ved at studere de hertil relaterede fortællinger, som forskellige individer og instanser i det danske samfund (med)skaber i relation til tematikkerne kultur, køn og vold. I modsætning til konventionelle forklaringer af æresrelateret vold, der udelukkende tager afsæt i etniske minoritetskvinders familiers kultur, foreslår afhandlingen at medtænke tiden og rummet, hvori voldsberetningen udsiges. For at muliggøre en sådan alternativ kontekstualisering er afhandlingsmaterialet indoptaget, struktureret og analyseret på baggrund af to narrative ’niveauer’. Ved at muliggøre en alternativ kontekstualisering af vold har afhandlingen bidraget til at gentænke konventionelle og standardiserede forklaringsrammer for netop denne kategorisering af vold og leveret en kulturanalytisk skildring af det danske majoritetssamfund og af narrative processer heri.Endvidere har afhandlingen, som det første dybdegående danske studie, leveret en kritisk undersøgelse af etableringen af fortællinger om æresrelateret vold i Danmark.

AB - Ph.d.-afhandlingen udgør en undersøgelse af kategoriseringen af æresrelateret vold ved at studere de hertil relaterede fortællinger, som forskellige individer og instanser i det danske samfund (med)skaber i relation til tematikkerne kultur, køn og vold. I modsætning til konventionelle forklaringer af æresrelateret vold, der udelukkende tager afsæt i etniske minoritetskvinders familiers kultur, foreslår afhandlingen at medtænke tiden og rummet, hvori voldsberetningen udsiges. For at muliggøre en sådan alternativ kontekstualisering er afhandlingsmaterialet indoptaget, struktureret og analyseret på baggrund af to narrative ’niveauer’. Ved at muliggøre en alternativ kontekstualisering af vold har afhandlingen bidraget til at gentænke konventionelle og standardiserede forklaringsrammer for netop denne kategorisering af vold og leveret en kulturanalytisk skildring af det danske majoritetssamfund og af narrative processer heri.Endvidere har afhandlingen, som det første dybdegående danske studie, leveret en kritisk undersøgelse af etableringen af fortællinger om æresrelateret vold i Danmark.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Et spørgsmål om ære?

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 128477425