Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Eyes on Syria

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

I 1961 deltog Danmark i en mission for at redde truet kulturarv i Nubien; i Nubien deltog kronprinsesse Margrethe i arbejdet som arkæolog. Med på opgaven var to danske fotografer. Rejsen gik for deres vedkommende fra Danmark til Nubien gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbrød. Undervejs blev der taget omkring 150 fotos fra Syrien, som landet så ud dengang.

Ved et enestående tilfælde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne på Institut for tværkulturelle Studier på Københavns Universitet. I samarbejde med Bestyrelsen for Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til formål at dokumentere kulturmøder.

Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne videregives hermed til en større offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om ens historie og identitet.
OriginalsprogEngelsk
UdgivelsesstedCopenhagen
ForlagForlaget Orbis
Antal sider150
ISBN (Trykt)978-87-997908-3-8
StatusUdgivet - 1 apr. 2016
NavnProceedings of the Danish Institute in Damascus
Vol/bind12

ID: 156715519