Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Forord

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Standard

Forord. / Ørum, Tania.

Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder. København : Informations Forlag, 2012. s. 7-16.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Harvard

Ørum, T 2012, Forord. i Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder. Informations Forlag, København, s. 7-16.

APA

Ørum, T. (2012). Forord. I Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder (s. 7-16). Informations Forlag.

Vancouver

Ørum T. Forord. I Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder. København: Informations Forlag. 2012. s. 7-16

Author

Ørum, Tania. / Forord. Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder. København : Informations Forlag, 2012. s. 7-16

Bibtex

@inbook{37330b5ad7544ace8841d4c8349e3bd9,
title = "Forord",
abstract = "Mary Wollstonecraft (1759-1997) er en af feminismens pionerer. I sin samtid vakte hun furore og blev af den konservative presse kaldt ”en hy{\ae}ne i sk{\o}rter”, men hendes skrifter er blevet l{\ae}st med interesse af feminister helt frem til i dag. Hver ny b{\o}lge af fork{\ae}mpere for kvinders rettigheder – fra suffragetterne til vore dages r{\o}dstr{\o}mper, nyfeminister og ligeretsaktivister – har ladet sig inspirere af Wollstonecrafts Forsvar for kvindens rettigheder (1792), hvor hun tager fat p{\aa} b{\aa}de de ydre og de indre forhindringer for kvinders ligev{\ae}rdige stilling i samfundet. ",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Wollstonecraft (Mary), Feminisme, kvinders rettigheder, kvinders uddannelse",
author = "Tania {\O}rum",
year = "2012",
language = "Dansk",
isbn = "9788775143290",
pages = "7--16",
booktitle = "Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder",
publisher = "Informations Forlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Forord

AU - Ørum, Tania

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Mary Wollstonecraft (1759-1997) er en af feminismens pionerer. I sin samtid vakte hun furore og blev af den konservative presse kaldt ”en hyæne i skørter”, men hendes skrifter er blevet læst med interesse af feminister helt frem til i dag. Hver ny bølge af forkæmpere for kvinders rettigheder – fra suffragetterne til vore dages rødstrømper, nyfeminister og ligeretsaktivister – har ladet sig inspirere af Wollstonecrafts Forsvar for kvindens rettigheder (1792), hvor hun tager fat på både de ydre og de indre forhindringer for kvinders ligeværdige stilling i samfundet.

AB - Mary Wollstonecraft (1759-1997) er en af feminismens pionerer. I sin samtid vakte hun furore og blev af den konservative presse kaldt ”en hyæne i skørter”, men hendes skrifter er blevet læst med interesse af feminister helt frem til i dag. Hver ny bølge af forkæmpere for kvinders rettigheder – fra suffragetterne til vore dages rødstrømper, nyfeminister og ligeretsaktivister – har ladet sig inspirere af Wollstonecrafts Forsvar for kvindens rettigheder (1792), hvor hun tager fat på både de ydre og de indre forhindringer for kvinders ligeværdige stilling i samfundet.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Wollstonecraft (Mary)

KW - Feminisme

KW - kvinders rettigheder

KW - kvinders uddannelse

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788775143290

SP - 7

EP - 16

BT - Mary Wollstonecraft: Forsvar for Kvindens rettigheder og Forsvar for menneskets rettigheder

PB - Informations Forlag

CY - København

ER -

ID: 35954706