Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Forsoning i fængsel: Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Standard

Forsoning i fængsel : Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære. / Christoffersen, Mikkel Gabriel.

I: Kritisk Forum for Praktisk Teologi, Bind 138, 12.2014, s. 2-17.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Harvard

Christoffersen, MG 2014, 'Forsoning i fængsel: Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære', Kritisk Forum for Praktisk Teologi, bind 138, s. 2-17.

APA

Christoffersen, M. G. (2014). Forsoning i fængsel: Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære. Kritisk Forum for Praktisk Teologi, 138, 2-17.

Vancouver

Christoffersen MG. Forsoning i fængsel: Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære. Kritisk Forum for Praktisk Teologi. 2014 dec;138:2-17.

Author

Christoffersen, Mikkel Gabriel. / Forsoning i fængsel : Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære. I: Kritisk Forum for Praktisk Teologi. 2014 ; Bind 138. s. 2-17.

Bibtex

@article{96cb03ed6f0d40c5a8ae14a66598e65c,
title = "Forsoning i f{\ae}ngsel: Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningsl{\ae}re",
abstract = "I sit arbejde med forsoningsprocesser mellem mennesker har den norske teolog Paul Leer-Salvesen advokeret for tilgivelsen, snarere end straffen eller glemselen, som den rette form p{\aa} opg{\o}ret med menneskets skyld. I forl{\ae}ngelse af denne betoning foresl{\aa}r denne artikel at forst{\aa} inkarnationshistorien som virkeligg{\o}relsen af Guds tilgivelse blandt mennesker. Udfordringen for genopretningen af relationen mellem Gud og mennesker er ikke at Guds retf{\ae}rdighed kr{\ae}ver straf eller soning; udfordringen er snarere at mennesker ikke er i stand til at modtage Guds tilgivelse. Inkarnationen af Gud i Jesus Kristus skal ses som Guds fors{\o}g p{\aa} at vinde mennesker tilbage i en relation til Gud ved at g{\o}re mennesket modtageligt for Guds tilgivelse. Den betragtningsm{\aa}de g{\o}r det mere n{\ae}rliggende at forst{\aa} f{\ae}ngselsafsoningen – og vores liv i {\o}vrigt – som en {\o}velse i at modtage tilgivelse.",
keywords = "Det Teologiske Fakultet, Forsoningsl{\ae}re, Tilgivelse, Paul Leer-Salvesen",
author = "Christoffersen, {Mikkel Gabriel}",
year = "2014",
month = "12",
language = "Dansk",
volume = "138",
pages = "2--17",
journal = "Kritisk Forum for Praktisk Teologi",
issn = "0106-6749",
publisher = "Eksistensen",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Forsoning i fængsel

T2 - Inkarnation og tilgivelse i den kristne forsoningslære

AU - Christoffersen, Mikkel Gabriel

PY - 2014/12

Y1 - 2014/12

N2 - I sit arbejde med forsoningsprocesser mellem mennesker har den norske teolog Paul Leer-Salvesen advokeret for tilgivelsen, snarere end straffen eller glemselen, som den rette form på opgøret med menneskets skyld. I forlængelse af denne betoning foreslår denne artikel at forstå inkarnationshistorien som virkeliggørelsen af Guds tilgivelse blandt mennesker. Udfordringen for genopretningen af relationen mellem Gud og mennesker er ikke at Guds retfærdighed kræver straf eller soning; udfordringen er snarere at mennesker ikke er i stand til at modtage Guds tilgivelse. Inkarnationen af Gud i Jesus Kristus skal ses som Guds forsøg på at vinde mennesker tilbage i en relation til Gud ved at gøre mennesket modtageligt for Guds tilgivelse. Den betragtningsmåde gør det mere nærliggende at forstå fængselsafsoningen – og vores liv i øvrigt – som en øvelse i at modtage tilgivelse.

AB - I sit arbejde med forsoningsprocesser mellem mennesker har den norske teolog Paul Leer-Salvesen advokeret for tilgivelsen, snarere end straffen eller glemselen, som den rette form på opgøret med menneskets skyld. I forlængelse af denne betoning foreslår denne artikel at forstå inkarnationshistorien som virkeliggørelsen af Guds tilgivelse blandt mennesker. Udfordringen for genopretningen af relationen mellem Gud og mennesker er ikke at Guds retfærdighed kræver straf eller soning; udfordringen er snarere at mennesker ikke er i stand til at modtage Guds tilgivelse. Inkarnationen af Gud i Jesus Kristus skal ses som Guds forsøg på at vinde mennesker tilbage i en relation til Gud ved at gøre mennesket modtageligt for Guds tilgivelse. Den betragtningsmåde gør det mere nærliggende at forstå fængselsafsoningen – og vores liv i øvrigt – som en øvelse i at modtage tilgivelse.

KW - Det Teologiske Fakultet

KW - Forsoningslære

KW - Tilgivelse

KW - Paul Leer-Salvesen

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 138

SP - 2

EP - 17

JO - Kritisk Forum for Praktisk Teologi

JF - Kritisk Forum for Praktisk Teologi

SN - 0106-6749

ER -

ID: 117418119