Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Godt begyndt: - en minimalistisk supervisonsmodel for noviceterapeuter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Dokumenter

  • P&L 2018

    Forlagets udgivne version, 334 KB, PDF-dokument

Artiklen fokuserer på supervision af noviceterapeuter, da det er i de tidlige faser af den professionelle udvikling at grundlaget for fremtidig træning og supervision lægges. Det er dog begrænset hvad der findes af retningslinjer for hvordan supervisionsforløb med noviceterapeuter tilrettelægges, og det gøres til artiklens udgangspunkt.
De begrænsede retningslinjer skyldes en række uafklarede problemstillinger, bl.a. hvilken betydning supervision har for behandlingsudbyttet, manglende viden om hvilke færdigheder der skal trænes for at hjælpe klienter bedst muligt, samt hvordan dygtighed (ekspertise) skal forstås inden for det psykoterapeutiske arbejdsfelt.
Artiklen giver tre svar på disse udfordringer. Udvælgelse af temaer og argumentation er primært baseret på nyere forskningslitteratur. For det første argumenteres for behovet for et kompetenceudviklings-system der kan give supervision af noviceterapeuter retning. For det andet fremhæves terapeutfaktorer (især alliance og relationelle færdigheder) som det indholdsmæssige fokus i supervision af novicer mhp. behandlingsudbytte, mens gruppesupervision introduceres som en træningsmetode med en række relationelle potentialer, der kan udnyttes til gavn for noviceterapeuter og deres klienter. Afslutningsvis diskuteres disse forslag og perspektiver præsenteres.
Keywords: træning, novicer, kompetence, terapeutfaktorer, gruppesupervision.
OriginalsprogDansk
Artikelnummer2
TidsskriftPsyke & Logos
Vol/bind38
Udgave nummer2
Sider (fra-til)11
Antal sider30
ISSN0107-1211
StatusUdgivet - 1 aug. 2017

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 210108540