Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikel

Standard

Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning. / Jacobsen, Bo.

I: Psyke & Logos, Bind 26, Nr. 2, 2005, s. 451-459.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikel

Harvard

Jacobsen, B 2005, 'Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning', Psyke & Logos, bind 26, nr. 2, s. 451-459.

APA

Jacobsen, B. (2005). Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning. Psyke & Logos, 26(2), 451-459.

Vancouver

Jacobsen B. Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning. Psyke & Logos. 2005;26(2):451-459.

Author

Jacobsen, Bo. / Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning. I: Psyke & Logos. 2005 ; Bind 26, Nr. 2. s. 451-459.

Bibtex

@article{00d9a57074c311dbbee902004c4f4f50,
title = "K{\ae}rlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning",
abstract = "I artiklen beskrives f{\ae}nomenet k{\ae}rlighed med s{\ae}rligt henblik p{\aa} dets rolle i den voksnes liv og udvikling. Med udgangspunkt i den eksistentielle og humanistiske psykologi beskrives k{\ae}rligheden som en afg{\o}rende form for menneskelig livsudfoldelse. K{\ae}rlighedens centrale kerne indkredses og dens mere perifere repr{\ae}sentationer omtales ligesom dens opblanding med andre livsudtryk. Ogs{\aa} k{\ae}rligheden som kulturf{\ae}nomen beskrives, og sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt vort nuv{\ae}rende samfund er tilstr{\ae}kkeligt k{\ae}rlighedsrigt, rejses. Til sidst f{\o}res artiklens analyse over i en udpegning af, hvilke muligheder det voksne individ har for at fremme sin egen k{\ae}rlighed gennem sin voksenudvikling, og hvilke muligheder vi som psykologer har for at hj{\ae}lpe i denne proces.",
author = "Bo Jacobsen",
year = "2005",
language = "Dansk",
volume = "26",
pages = "451--459",
journal = "Psyke & Logos",
issn = "0107-1211",
publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Kærlighedslivets psykologi i eksistensiel belysning

AU - Jacobsen, Bo

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - I artiklen beskrives fænomenet kærlighed med særligt henblik på dets rolle i den voksnes liv og udvikling. Med udgangspunkt i den eksistentielle og humanistiske psykologi beskrives kærligheden som en afgørende form for menneskelig livsudfoldelse. Kærlighedens centrale kerne indkredses og dens mere perifere repræsentationer omtales ligesom dens opblanding med andre livsudtryk. Også kærligheden som kulturfænomen beskrives, og spørgsmålet om, hvorvidt vort nuværende samfund er tilstrækkeligt kærlighedsrigt, rejses. Til sidst føres artiklens analyse over i en udpegning af, hvilke muligheder det voksne individ har for at fremme sin egen kærlighed gennem sin voksenudvikling, og hvilke muligheder vi som psykologer har for at hjælpe i denne proces.

AB - I artiklen beskrives fænomenet kærlighed med særligt henblik på dets rolle i den voksnes liv og udvikling. Med udgangspunkt i den eksistentielle og humanistiske psykologi beskrives kærligheden som en afgørende form for menneskelig livsudfoldelse. Kærlighedens centrale kerne indkredses og dens mere perifere repræsentationer omtales ligesom dens opblanding med andre livsudtryk. Også kærligheden som kulturfænomen beskrives, og spørgsmålet om, hvorvidt vort nuværende samfund er tilstrækkeligt kærlighedsrigt, rejses. Til sidst føres artiklens analyse over i en udpegning af, hvilke muligheder det voksne individ har for at fremme sin egen kærlighed gennem sin voksenudvikling, og hvilke muligheder vi som psykologer har for at hjælpe i denne proces.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 26

SP - 451

EP - 459

JO - Psyke & Logos

JF - Psyke & Logos

SN - 0107-1211

IS - 2

ER -

ID: 85573