Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Nones: En global (ir)religiøs forandringsproces med lokale særpræg: Om et globalt fænomen i en lokal kontekst

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

'Religious nones' (de religiøse ingen) er en del af det voksende forskningsfelt 'ikke-religion', der fylder gradvist mere og mere i den internationale religionssociologiske litteratur. Samtidig er Nones og irreligion mere generelt, forblevet er et udforsket emne i Danmark, hvor forskningen primært har fokuseret på ateistiske og humanistiske organisationer eller begrebsteoretisk taget ateisme under behandling.
Samtidig har forskellige surveys gennem flere årtier demonstreret det ’skandinaviske paradoks’, som kort fortalt betyder, at vi i Skandinavien har en høj grad af religiøst medlemskab, men lav grad af religiøs praksis og tro. Betyder det så, at Danmark ikke er en del af den globale irreligiøse tendens, som vi ser andre steder?
I dette take på 'Religion i en globaliseret verden' fokuserer jeg på det globale fænomen ”nones” i et lokalt (dansk) perspektiv. I en diskussion af det globale begrebs anvendelse i en dansk kontekst, ses den danske religiøse udvikling i lyset af den globale tendens, den måske er en del af.
OriginalsprogDansk
TitelReligion i en globaliseret verden
Antal sider162
Publikationsdato2020
Sider141
Kapitel9
StatusUdgivet - 2020

ID: 247543640