Forskning ved Københavns Universitet - Københavns Universitet

Forside

Politisk teori og god statskundskab

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Politisk teori og god statskundskab. / Rostbøll, Christian F.

I: Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab, Bind 43, Nr. 1, 2011, s. 110-128.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Rostbøll, CF 2011, 'Politisk teori og god statskundskab', Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab, bind 43, nr. 1, s. 110-128.

APA

Rostbøll, C. F. (2011). Politisk teori og god statskundskab. Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab, 43(1), 110-128.

Vancouver

Rostbøll CF. Politisk teori og god statskundskab. Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab. 2011;43(1):110-128.

Author

Rostbøll, Christian F. / Politisk teori og god statskundskab. I: Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab. 2011 ; Bind 43, Nr. 1. s. 110-128.

Bibtex

@article{7225f7f0615c11de8bc9000ea68e967b,
title = "Politisk teori og god statskundskab",
abstract = "Politisk teori anses oftest ikke som en n{\o}dvendig del af definitionen p{\aa} god statskundskab. Det er en fejl, da der er behov for klarg{\o}relse og begrundelse af de normer og v{\ae}rdier, som politologisk forskning uafv{\ae}rgeligt bygger p{\aa}. Politologer b{\o}r kunne forklare og forsvare de normer, som ligger bag deres unders{\o}gelser og de politiske strategier, som de anser som praktisk mulige. God statskundskab er ikke blot defineret ved metoden men er tillige et sp{\o}rgsm{\aa}l om at bidrage til identifikation og l{\o}sning af vigtige politiske problemer. Normativ teori b{\o}r p{\aa} sin side udvikles i dialog b{\aa}de med den forklarende statskundskab og offentligheden. Hvilken form for empirisk viden, der skal indg{\aa} i normativ teori, er afh{\ae}ngig af, hvor konkret dennes sigte er.",
author = "Rostb{\o}ll, {Christian F.}",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "43",
pages = "110--128",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Politisk teori og god statskundskab

AU - Rostbøll, Christian F.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Politisk teori anses oftest ikke som en nødvendig del af definitionen på god statskundskab. Det er en fejl, da der er behov for klargørelse og begrundelse af de normer og værdier, som politologisk forskning uafværgeligt bygger på. Politologer bør kunne forklare og forsvare de normer, som ligger bag deres undersøgelser og de politiske strategier, som de anser som praktisk mulige. God statskundskab er ikke blot defineret ved metoden men er tillige et spørgsmål om at bidrage til identifikation og løsning af vigtige politiske problemer. Normativ teori bør på sin side udvikles i dialog både med den forklarende statskundskab og offentligheden. Hvilken form for empirisk viden, der skal indgå i normativ teori, er afhængig af, hvor konkret dennes sigte er.

AB - Politisk teori anses oftest ikke som en nødvendig del af definitionen på god statskundskab. Det er en fejl, da der er behov for klargørelse og begrundelse af de normer og værdier, som politologisk forskning uafværgeligt bygger på. Politologer bør kunne forklare og forsvare de normer, som ligger bag deres undersøgelser og de politiske strategier, som de anser som praktisk mulige. God statskundskab er ikke blot defineret ved metoden men er tillige et spørgsmål om at bidrage til identifikation og løsning af vigtige politiske problemer. Normativ teori bør på sin side udvikles i dialog både med den forklarende statskundskab og offentligheden. Hvilken form for empirisk viden, der skal indgå i normativ teori, er afhængig af, hvor konkret dennes sigte er.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 43

SP - 110

EP - 128

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 1

ER -

ID: 12843194